האדריכלות היא מקצוע מאד שמרני. מהאדריכלות הקלאסית בעת העתיקה, דרך הגוטיקה והרומנסק של ימי הביניים, הרנסאנס והבארוק, האדריכלות הניאו-קלאסית. ועד למהפכה הגדולה של המאה ה-20 – האדריכלות המודרנית. 2500 שנה וכל כך מעט תמורות.
וכעת, כ-100 שנה מאוחר יותר, אנו בעיצומה של המהפכה החדשה - האדריכלות בת הקיימא. האדריכלות הירוקה. אלא שזה סוד שלא כולם נחשפו אליו או שנוח יותר להתעלם ממנו. מסתבר שההרגל חזק מכל.
אז מה עושה אדריכל, אדריכל טוב, הבא לתכנן פרויקט ?
פשוט, מתכנן פרויקט טוב. כפי שלמד באקדמיה ובמשרדים בהם התמחה. פרויקט יפה ומרשים, תואם לפרוגרמה, פונקציונלי, מתייחס לסביבה, מייצר חללים מעניינים. הכל לפי הכללים.
כל הכללים החוקים והתקנות. ובעיקר לפי דרישות התב"ע וכמובן שיקולי העלויות.
ומה בקשר לקיימות ? ובכן, רק שנדרשים. דורשים תקן? אין בעיה. ניקח יועץ. נשיג נקודות. נפתור. כי הרי אנחנו בעידן של פעם.
אבל פתאום מגיעה לאדריכל פניה להשתתף בתחרות.
אז מה האדריכל אומר לעצמו (כל אדריכל, אגב) - אנחנו מצוינים - אבל יש בעיה. גם המתחרים כנראה לא פחות טובים. או לפחות די טובים. אחרת לא היו מוזמנים גם כן לתחרות. אז מה עושים? איך זוכים בתחרות האדריכלית ?
נעשה אדריכלות מצוינת כמו שאנו יודעים, אבל ניתן גם את הערך המוסף – פרויקט ירוק. פרויקט בר קיימא. מתקדם ועדכני. פרויקט של המאה ה-21.
השתתפנו לאחרונה כיועצים לאדריכלות ירוקה במספר לא קטן של תחרויות. התחרינו לצד אדריכלים טובים - מול אדריכלים כנראה לא פחות טובים.
זכינו בקרוב ל- 90% מהתחרויות. איך זה קורה? מה מבדל תכנון טוב מתכנון טוב אחר?
הרי ברור שצוות השיפוט לא בוחן לעומק את תוצאות הסימולציות של צריכת האנרגיה או ה-CFD לרוחות או ההצללה והחשיפה לשמש והתאורה הטבעית. כל אלו מנותחים על ידינו באופן שוטף בתהליך התכנון, כאשר תוצאות הסימולציות, יחד עם מכלול עקרונות התכנון בר הקיימא - הן הכמותיים והן הערכיים - עומדים בבסיס היעוץ שלנו, ובתהליך של סיעור מוחות עם האדריכל וצוות היועצים - מסיטים את התכנון ומביאים את הפרויקט שהיה פרויקט טוב - להיות יותר טוב. פרויקט בר קיימא.
וכאן למעשה קורה הקסם.
האילוץ החדש שהוכנס למערכת מייצר שינוי. ממש כמו שדרישה פרוגרמטית לרחבת כניסה למבנה ציבור - שהיא לכאורה בבחינת דרישה טכנית המתייחסת למבנה - נותנת מימד נוסף למרחב הציבורי, כך מכלול הערכים והתפיסות הירוקות שאנו מעלים ומקדמים, מגובה בתוצאות סימולציות המספקות ערכים מספריים במגוון הפרמטרים המכמתים את היעילות האנרגטית, התאורה הטבעית, הקשר לנוף, האוורור הטבעי וכד של המבנים בפרויקט לצד איכויות המרחב הציבורי- עוצמת הרוח, ההצללות והחשיפה לשמש ועוד.
כל אלו - מעבר ליתרונות הטבעיים (חסכון במשאבים מתכלים, בהוצאות לאנרגיה ומים, בבריאות, תפוקה, יעילות והישגים לימודים גבוהים יותר) הגלומים ביישומים הירוקים - עושים לפרויקט טרנספורמציה איכותית, תכניתית ווויזואלית, ומביאים אותו ללב העשייה האדריכלית עדכנית - האדריכלות הירוקה ובת הקיימא.
ובכך מבדלים אותו מהמתחרים.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.